grundare

Marcus Gustafsson
Grundare/Atlet

marcus@airwipp.com

Marcus drivs av att alltid vilja bli bättre. När det gäller Air Wipp, drivs han av att göra varumärket större men framförallt är det ungdomarna som inspirerar honom att fortsätta. 

 

”Air Wipp vill jag inte släppa, detta är något vi byggt upp och som jag är nöjd med MEN jag vill alltid mer!"

Filip Ljungberg
Grundare

filip@airwipp.com

Filip är personen som lever och andas Air Wipp, han lever för varumärket och brinner för företagets utveckling. Filip drivs av expansion och älskar att tänka stort. 
 

”Det finns ingenting som skulle kunna få mig att vackla när det gäller Air Wipp, här står jag stadigt.”

Mer om filip som föreläsare och inspiratör kan du läsa på hans hemsida.

Från Air Wipp till Academy.

 
Vår vision att leva på parkour fanns djupt i våra hjärtan, men vi hade ingen aning om hur vi skulle ta oss till vårt mål.
 
Det hela började med gymnastik under kontrollerade former. Men vi ville mer än bara gymnastik. Mattorna, väggarna och golvet höll oss begränsade, så vi tog oss utanför hallarna med den kunskapen vi hade från gymnastiken och applicerade den utomhus. 
 
År 2007 blev vi inbjudna till historiens första Freerunning tävling. Utan några som helst erfarenheter inom tävling i freerunning så tog Marcus hem tredje platsen och Filip slutade på sjunde plats.  Efter tävlingen uppmärksammades Air Wipp i stora mediasammanhang och vi båda kom till insikt att det var detta vi ville göra, detta var vår framtid.  
 
Efter 3 år av mycket hårt arbete och stor envishet, nådde vi vårt mål. Vi kan numera leva på det vi älskar att göra. All den glädje, kunskap och erfranhet vi har samlat på oss under dessa år vill vi förmedla vidare till barn och ungdomar.  Vi visar vägen, men de måste själva ta steget. 

Air Wipp Academy bildades år 2011 intresset var stort bland barn och ungdomar. I början hölls träningar i skolsalar och andra lokaler som var tillgängliga, men väntelistan med de som ville börja träna parkour växte snabbt. Vi insåg att det var dags att satsa stort.

Lördagen den 26:e januari 2013 invigde Air Wipp Academy sina nya lokaler i Helsingborg. Med sina 600m² är det en av de största av sitt slag i Sverige och antalet medlemmar växer för varje dag som går.
 
Air Wipp Academy är inte bara parkour, det är en livsstil!